Buscar

On estem?

c. Mossèn Jacint Verdaguer s/núm. (Castell de Cornellà)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 474 51 35
Fax. 93 377 82 63
informacio@aj-cornella.cat

queferacornella

contacte online

  

 

Descarrega el llistat complet de totes les activitats
(setembre-desembre 2017)

 

Més informació i reserves per a les activitats:
Tel.: 93 474 51 35 (Castell). De dilluns a divendres de 10 a 14h.
e-mail: museumercader@aj-cornella.cat


Exposicions

Inici

   

Castell de Cornellà

Adreça: c/ Mossèn Jacint Verdaguer, s/núm. (Google Maps)
Telèfon: 93 474 51 35
Horari:
_·De dilluns a divendres, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores.
_·Diumenges de 10 a 14 hores.
 

Després del Silenci. Cornellà de Llobregat 1975-1980. Fotografies de Toni Baños

Algunes de les fotografies de Cornellà d’aquest període inquiet, ple d’esperances, reivindicacions i mobilitzacions, àmpliament utilitzades en publicacions de l’època i posteriors, són de fotògrafs vocacionals que, com Toni Baños, van fixar, principalment en blanc i negre, alguns moments i aspectes cabdals per a la nostra memòria contemporània. Aquesta mostra vol ser el reconeixement de la seva tasca fotoperiodística amateur a través d’imatges d’un passat proper i llunyà a la vegada..

Durada: Del 14 de juny a l'1 d'octubre de 2017
Inauguració: 14 de juny, a les 20h

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 28 de juny / 19.30 h
Taula rodona: El paper de la fotografia en el marc dels moviments socials
Amb la participació de Toni Baños, Jaume Muns i Xavier Bertral, moderada per Joan Fernández

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 6 de juliol / 19.30 h
Taula rodona: Els primers anys de la transició a Cornellà
Amb la participació de Toni Baños, Joan Tardà i Ignasi Riera, moderada per Frederic Prieto.

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 16 i 17 de setembre / 10.00 h
Fotos en conserva. Mitjans casolans per guardar les teves imatges
Teniu fotografies antigues? Què en sabeu? De quins procediments fotogràfics es tracta? Es poden digitalitzar? Taller per aprendre diferents tècniques.

 
 
33a Mostra de Còmic

Mostra dels treballs presentats al Concurs Internacional de Còmics que cada any convoca l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Un espai ideal per conèixer i apropar-se a les noves tendències del còmic i als nous talents sorgits en els darrers temps. El Castell acull les obres guanyadores i els tradicionals espais d’homenatge a Ivà i altres grans dibuixants.

Durada: Del 3 de novembre al 3 de desembre de 2017
Inauguració: 3 de desembre, a les 20h

 
XII Mostra del Grup de Pintors de Cornellà

Com cada any pels volts de Nadal, el Grup de Pintors de Cornellà ens apropa els seus darrers treballs a les sales d’exposicions del Castell de Cornellà. Enguany l’exposició ja arriba a la seva dotzena edició.

Durada: Del 15 de desembre al 28 de gener de 2018
Inauguració: 15 de desembre, a les 20h

   
 
 
   

Museu Palau Mercader

Adreça: parc de Can Mercader -  carretera de L'Hospitalet, s/núm. (Google Maps)
Telèfon: 93 377 00 25
Horari:
_·Diumenges i festius, de 10h a 14h.
_·De dilluns a divendres, en hores a convenir (grups concertats).
 
Neandertals a Catalunya

L’aparició, en els darrers anys, de nous fòssils, fan replantejar la presència de l’Homo neanderthalensis a casa nostra. L’exposició presenta una revisió de l’estat de la recerca sobre el tema i respon a qüestions com ara què menjaven, com era el seu entorn, quin pensament simbòlic podien tenir, o quines connexions genètiques hi tenim, entre altres qüestions.

Durada: Del 10 de setembre al 29 dd'octubre de 2017
Inauguració: 10 de setembre, a les 12h

ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 8 d'octubre / 12 h
visita comentada
Activitat emmarcada dins de les Jornades Europees del Patrimoni (6 al 8 d’octubre) Visita comentada amb una persona experta que respondrà als dubtes i interrogants dels visitants.
 
   
 
Gols de tinta. Futbol i vinyetes a Catalunya des de 1895 fins avui

La popularitat que va adquirir el futbol des dels inicis de la seva implantació, el va convertir aviat en un subjecte temàtic per a l’art del còmic que, a través de les seves vinyetes, no només parla d’aquest popular esport, sinó que reflecteix, a més, la transformació de la societat en més de cent anys.

Durada: Del 5 de novembre al 14 de gener de 2018
Inauguració: 5 de novembre, a les 12h

   
 
   

Activitats del Museu per a tots els públics

  Inici
 

Visita guiada a la planta noble del Museu Palau Mercader
Visita  comentada en què es presenta la història de la finca Mercader i alguns dels espais de la planta noble. Plànol de la Planta Noble. 

Quan:

-tots els diumenges i festius, a les 12 hores (quan no hi hagi una altra activitat programada).
-Sessió especial el diumenge 22 d'octubre de 2017, a les 17 hores.
-Consulteu http://agenda.cornella.cat per a més detalls.

Observacions: 

-Punt de trobada: vestíbul del Museu.
-Cada visita és limitada a 20 persones.
-Es recomana fer inscripció prèvia a museumercader@aj-cornella.cat o al telèfon 934745135.
-Si hi ha llista d’espera, a partir de les 12h es cobreixen les places de les persones inscrites que no s’hagin presentat. Si encara queden places, els visitants que arribin després de les 12h, es podran incorporar  en un marge màxim de deu minuts després d’haver començat la visita.

 

     
 
La majoria d'activitats requereixen inscripció prèvia. Consulta més detalls i dates actualitzades de cada activitat a l'AGENDA o al pdf de l'inici d'aquesta pàgina.
 
     

Sona, sona la pianola

Audició de peces de principis del segle XX en una pianola autèntica, i aclariments sobre el seu mecanisme, a càrrec de Josep Domènech.

 

03/09/2017
22/10/2017
05/11/2017
17/12/2017

     

El Joc d’Almeda. Història d’un barri

Al llarg del joc, els equips participants haureu de fer ús dels vostres dots d’observació i orientació per descobrir els racons més amagats del barri i continuar, després, amb un joc de tauler al Museu Palau Mercader on podreu demostrar les vostres capacitats estratègiques mentre recorreu 100 anys d’història d’Almeda.

 

17/09/2017

     

Taller de minerals al Museu Palau Mercader

Taller didàctic entorn de la col·lecció de minerals de Joaquim Altabàs, que podeu veure a la planta baixa del Museu Palau Mercader des de l’any 2004. En aquest taller descobrireu les propietats bàsiques dels minerals i us podreu endur un record.

  24/09/2017
     

Què hi passa a Sant Ildefons? Gimcana fotogràfica al barri

Un descendent dels empresaris que van construir els habitatges de Sant Ildefons reclama enderrocar alguns equipaments per seguir construint el que considera que encara li pertoca per dret. Necessitareu treballar en equip i afinar l’enginy, l’observació i la creativitat, per poder trobar els arguments necessaris en defensa del barri a partir de la reconstrucció de la seva història.

  14/10/2017
     

El canal de la Infanta. Un viatge en el temps

El 21 de maig de 1819 es va inaugurar el Canal de la Infanta. El progrés que va suposar per a l’agricultura i la indústria del territori no va estar exempt de conflictes i entrebancs, alguns dels quals podreu viure en primera persona, acompanyats d’alguns dels personatges que els van protagonitzar.

  29/10/2017
     

Taller de Nadal al Museu Palau Mercader

Ara que s’acosta Nadal i ens agrada engalanar-ho tot, al Museu Palau Mercader podreu participar en aquest taller tot experimentant i creant amb colors, materials i textures!

 

26/11/2017

     

Tast de música al Museu

Podreu gaudir d’algunes peces clàssiques i contemporànies, interpretades pels alumnes de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas, de Cornellà de Llobregat.

 

03/12/2017

     

Fira de Santa Llúcia: ‘Vinum conditum’ per les Saturnalis

En el marc de la Fira de Santa Llúcia, ens apropem a les restes arqueològiques entorn de l’edifici consistorial i de l’església de Santa Maria, amb aquest tall er pràctic que ens permetrà conèixer alguns condiments que tenen la propietat de convertir el vi comú en una beguda de festa per celebrar el Solstici d’hivern.

 

17/12/2017

     

Barcelona, abans que el temps ho esborri

Projecció d'aquest documental sobre la història de la família Baladia, emparentada amb els Mercader, a cavall del segle XIX i XX.

 

Properament

     

Top secret. El misteri de Can Mercader

Les darreres indagacions sobre la història de la finca Mercader han tret a la llum l’estranya notícia d’un testament no localitzat, el dotzè dels que va fer redactar Lina Pozzali, comtessa de Bell-lloc i darrer membre de la família Mercader-Bell-lloc que visqué a la finca. Els participants hauran d’aguditzar els seus enginy i habilitats, així com les dots d’observació i deducció per descobrir-ne el misteri, investigant per tot el parc de Can Mercader.

 

Properament

     

Contes clàssics al Museu Palau Mercader

Descoberta fantàstica del Museu, a través de les narracions clàssiques de sempre. Al final de l'activitat, els participants podran recollir el conte La meravellosa Història del Palau Mercader.

 

29/10/2017

     

Més que un planetari. El cicle de l'aigua

Us convidem a acompanyar una gota d'aigua en el seu fascinant viatge pel món. La nostra protagonista viu al Mar, on salta i juga amb les seves amigues. Però de tant en tant, la calor se l'enduu ... i aquí comença l'aventura!

 

Properament

     

Descobrint els mobles del Palau Mercader

Visita monogràfica que proposa una aproximació detallada al mobiliari del Museu Palau Mercader, a partir d'un recorregut cronològic per la història del moble, descobrint la funció i la significació dels exemplars observats.

 

Properament

     

La Torre de la Miranda i els increïbles projectes del comte de Bell-lloc

Arnaldo de Mercader, el tercer comte de Bell-lloc, obre les portes de la Torre de la Miranda, perquè els visitants puguin pujar fins a dalt de tot, gaudir de les privilegiades vistes i conèixer una mica millor la història, lligada a la història de l'antiga finca Mercader.

 

15/10/2017

     

El jardí històric, la seva vegetació singular i el trenet en miniatura

Activitat conduïda per una experta, en què els visitants podran descobrir, primer des de dalt d'un trenet en miniatura, i després a peu, una altra manera de mirar-se el Parc de Can Mercader, on la història, l'art, el lleure i la botànica conflueixen en aquest conjunt que havia format part de l'antiga finca Mercader a Cornellà.

 

08/10/2017

     

Pel forat del pany: senyores i minyones a Can Mercader

De les moltes històries que es poden narrar entorn de Can Mercader, les de les dones que van habitar aquestes espais, són de les més desconegudes. Aquesta visita centrada en els personatges femenins vinculats a la història del palau, presenta tres escenes dramatitzades, entre 1900 i 1940, protagonitzades per alguns d'aquests personatges històrics documentats.

 

12/11/2017

     

El retratista ambulant

Creieu que a l'era de les ‘selfies’ els retrats ja no tenen secrets per a ningú? Veniu a fer-vos un retrat com els d’abans, amb els vostres familiars i amics! I descobrireu la solemnitat d’anar a ca’l fotògraf i la màgia del revelat!

 

Properament

     

Un viatge musical per l'Occitània

En l’espai incomparable d’una de les sales decorades del Museu, gaudirem de les melodies populars de les terres occitanes en els seus diversos dialectes; aranès, llenguadocià, bearnès, provençal i alvernès. I descobrirem la figura de Frederic Mistral, un dels escriptors més importants en llengua occitana, Premi Nobel de Literatura el 1904 i fundador del moviment conegut com a felibritge, dedicat a la llengua i la cultura occitanes.

 

19/11/2017

     

Taller de collage al Museu

El museu és com una capsa tota coberta de colors, formes i textures que vesteixen les parets, els terres, sostres, portes i finestres, per crear ambients i sensacions diferents, segons els capricis dels dissenyadors.

 

Properament

     

Jazz al Museu

Amb motiu de la Nit dels Museus, aquest any, podeu gaudir d’una sessió de gypsy jazz, un estil desenvolupat a principis del segle passat a mans del llegendari guitarrista gitano Django Reinhardt. Veniu a gaudir d’aquesta música i deixeu-vos portar fins a principis del segle XX.

 

Properament

     
 
     

Itineraris

  Inici
 

Cada pedra al seu temps

Es recorrerà el centre històric de la ciutat per entendre una part de l'evolució que ha convertit aquella vila agrícola en la ciutat actual. Més informació.

 

01/10/2017

     

Seguint la pista Mercader per Barcelona

Veniu a descobrir els espais urbans que van tenir alguna rellevància en la història del llinatge Mercader, comtes de Bell-lloc, com ara el palauet del carrer Lledó, l’església dels sants Just i Pastor, el Gran Teatre del Liceu o el passatge Mercader, a l’Eixample, testimoni del que havia estat propietat familiar, presidida per un palau d’estil àrab.

 

Properament

     

El moviment obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977)

Recorregut per alguns punts de Cornellà de Llobregat que van ser escenaris del moviment obrer dels anys seixanta i setanta a la comarca del Baix Llobregat. Més informació.

 

Properament

     
 
La majoria d'activitats requereixen inscripció prèvia. Consulta més detalls i dates actualitzades de cada activitat a l'AGENDA o al pdf de l'inici d'aquesta pàgina.
 
     


 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
29711 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.