Buscar

On estem?

c. Mossèn Jacint Verdaguer s/núm. (Castell de Cornellà)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 474 51 35
Fax. 93 377 82 63
informacio@aj-cornella.cat

queferacornella

contacte online

  

 

Descarrega el llistat complet de totes les activitats
(gener-maig 2019)

 

Més informació i reserves per a les activitats:
Tel.: 93 474 51 35 (Castell). De dilluns a divendres de 10 a 14h.
e-mail: museumercader@aj-cornella.cat


Exposicions

 

Inici

     
 

Castell de Cornellà

Adreça: c/ Mossèn Jacint Verdaguer, s/núm. (Google Maps)
Telèfon: 93 474 51 35
Horari:
_·De dilluns a divendres, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores.
_·Diumenges de 10 a 14 hores.
 
 
Magatzem de llums. Exposició d'aquarel·les i acrílics de Jaume Funes. 

Una ocasió única per conèixer de primera mà l’obra pictòrica del conegut psicòleg i educador Jaume Funes. Aquesta mostra recull un conjunt de pintures de viatges i escenes personals, que il·lustren la recerca de la llum i del color com a forma particular de la seva tècnica pictòrica.

Durada: Del 5 al 30 de setembre de 2018
Inauguració: 5 de setembre, a les 19h

 
     
     
Exposició del 25è aniversari de ‘Gent i Futur’

L’entitat “Gent i Futur”, hereva directa de l’antiga associació “Amigas de la Moda”, ens presenten en aquesta mostra, amb motiu de la celebració del seu 25è aniversari, els vestits dels Reis de l’Orient en la seva visita anual a Cornellà, així com els utilitzats en el Poblat Àrab.

Durada: Del 4 al 28 d'octubre de 2018
Inauguració: 4 d'octubre, a les 20h

   
     
     
34a Mostra de Còmic ‘Ciutat de Cornellà’

Una nova edició de l’exposició dels treballs guanyadors de la 34a convocatòria dels premis de còmic Ciutat de Cornellà. Una nova ocasió per conèixer i apropar-nos a aquest llenguatge artístic tant present a la nostra ciutat.

Durada: Del 4 al 28 d'octubre de 2018
Inauguració: 4 d'octubre, a les 20h

   
     
     
XIII Mostra del Grup de Pintors de Cornellà

Com cada any pels volts de Nadal, el Grup de Pintors de Cornellà ens apropa els seus darrers treballs a les sales d’exposicions del Castell de Cornellà. Enguany l’exposició ja arriba a la seva dotzena edició.

Durada: De l'11 de desembre al 27 de gener de 2019
Inauguració: 11 de desembre, a les 20h

   
     
 

Museu Palau Mercader

Adreça: parc de Can Mercader -  carretera de L'Hospitalet, s/núm. (Google Maps)
Telèfon: 93 377 00 25
Horari:
_·Diumenges i festius, de 10h a 14h.
_·De dilluns a divendres, en hores a convenir (grups concertats).
 
 
Blanca, Rosita, Barcelona!

Aquesta exposició basada en els còmics antirumors editats per BCN Antirumors, ens acosta a un tema totalment d’actualitat: els rumors, els estereotips i la diversitat cultural tan pròpia del nostre entorn. Les dues protagonistes són la Rosita, una dona gran, i la Blanca, la noia peruana que la cuida. Aquests personatges, sortits del llapis de Miguel Gallardo, són el fil conductor dels plafons.

Durada: Del 7 d'octubre al 9 de desembre de 2018
Inauguració: 7 d'octubre, a les 12h

 
ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 21 d'octubre / 12 h
Dibuixa el teu amic
Taller de dibuix per a gent que no sap dibuixar. Per parlar i dibuixar els nostres veïns que vénen de molt lluny. A càrrec de Miquel Gallardo, autor del còmic “Blanca, Rosita, Barcelona”.
   
ACTIVITAT COMPLEMENTÀRIA
Data: 18 de novembre / 12 h
Taller de còmic: dibuixa una aventura de veritat
En aquest taller de còmic us reptem a dibuixar la història real d’una persona refugiada que ens visitarà per explicar-nos les seves vivències.
   
     
Qui no anuncia no ven!

Mostra del treball de cinquanta-quatre artistes catalans que, al llarg de quatre dècades, van desenvolupar un nou llenguatge visual per publicitar productes que encara avui formen part de l’imaginari col·lectiu. Entre els artistes hi trobem Opisso, Casas, Utrillo, Torres Garcia, Picasso i Dalí. “Qui no anuncia no ven!” es complementarà amb una exposició de revistes il·lustrades del fons de la Biblioteca del Museu Palau Mercader de finals del s. XIX i principis del s. XX.

Durada: Del 16 de desembre 17 de febrer de 2019
Inauguració: 16 de desembre, a les 12h

 
 
     

 

Activitats del Museu per a tots els públics

  Inici
 

Visita guiada a la planta noble del Museu Palau Mercader
Visita  comentada en què es presenta la història de la finca Mercader i alguns dels espais de la planta noble. Plànol de la Planta Noble. 

Quan:

-tots els diumenges i festius, a les 12 hores (quan no hi hagi una altra activitat programada).
-Sessions especials: el 21 d'octubre a les 12 i a les 17 hores; els dies 4 i 18 de novembre, i 2 de desembre, visita a les 11 hores; el 16 de desembre, visita accessible a l llenguatge de sords.
-Consulteu http://agenda.cornella.cat per a més detalls.

Observacions: 

-Punt de trobada: vestíbul del Museu.
-Cada visita és limitada a 20 persones.
-Es recomana fer inscripció prèvia a museumercader@aj-cornella.cat o al telèfon 934745135.
-Si hi ha llista d’espera, a partir de les 12h es cobreixen les places de les persones inscrites que no s’hagin presentat. Si encara queden places, els visitants que arribin després de les 12h, es podran incorporar  en un marge màxim de deu minuts després d’haver començat la visita.

 

     
 
La majoria d'activitats requereixen inscripció prèvia. Consulta més detalls i dates actualitzades de cada activitat a l'AGENDA o al pdf de l'inici d'aquesta pàgina.
 
     

Sona, sona la pianola

Audició de peces de principis del segle XX en una pianola autèntica, i aclariments sobre el seu mecanisme, a càrrec de Josep Domènech.

 

16/09/2018
21/10/2018
11/11/2018
23/12/2018

     

El Joc d’Almeda. Història d’un barri

Al llarg del joc, els equips participants haureu de fer ús dels vostres dots d’observació i orientació per descobrir els racons més amagats del barri i continuar, després, amb un joc de tauler al Museu Palau Mercader on podreu demostrar les vostres capacitats estratègiques mentre recorreu 100 anys d’història d’Almeda.

 

30/09/2018

     

Taller de minerals al Museu Palau Mercader

Taller didàctic entorn de la col·lecció de minerals de Joaquim Altabàs, que podeu veure a la planta baixa del Museu Palau Mercader des de l’any 2004. En aquest taller descobrireu les propietats bàsiques dels minerals i us podreu endur un record.

  23/09/2018
     

Què hi passa a Sant Ildefons? Gimcana fotogràfica al barri

Un descendent dels empresaris que van construir els habitatges de Sant Ildefons reclama enderrocar alguns equipaments per seguir construint el que considera que encara li pertoca per dret. Necessitareu treballar en equip i afinar l’enginy, l’observació i la creativitat, per poder trobar els arguments necessaris en defensa del barri a partir de la reconstrucció de la seva història.

  13/10/2018
     

El canal de la Infanta. Un viatge en el temps

El 21 de maig de 1819 es va inaugurar el Canal de la Infanta. El progrés que va suposar per a l’agricultura i la indústria del territori no va estar exempt de conflictes i entrebancs, alguns dels quals podreu viure en primera persona, acompanyats d’alguns dels personatges que els van protagonitzar.

  04/11/2018
     

Meteoròlegs a la Torre de la Miranda

Activitat que il·lustra l’ús primigeni d’aquesta emblemàtica torre com a observatori meteorològic, a la vegada que permet conèixer alguns fenòmens meteorològics d’una manera pràctica i lúdica.

 

Properament

     

Tast de música al Museu

Podreu gaudir d’algunes peces clàssiques i contemporànies, interpretades pels alumnes de l’Escola Municipal de Música Roser Cabanas, de Cornellà de Llobregat.

  02/12/2018
     

De la imaginació a la creació: fes el teu conte!

En aquest taller deixareu volar la vostra imaginació tot dissenyant un conte ben creatiu amb el vostre estil propi. Per a tota la família!

  Properament
     

Barcelona, abans que el temps ho esborri

Projecció d'aquest documental sobre la història de la família Baladia, emparentada amb els Mercader, a cavall del segle XIX i XX.

 

Properament

     

Top secret. El misteri de Can Mercader

Les darreres indagacions sobre la història de la finca Mercader han tret a la llum l’estranya notícia d’un testament no localitzat, el dotzè dels que va fer redactar Lina Pozzali, comtessa de Bell-lloc i darrer membre de la família Mercader-Bell-lloc que visqué a la finca. Els participants hauran d’aguditzar els seus enginy i habilitats, així com les dots d’observació i deducció per descobrir-ne el misteri, investigant per tot el parc de Can Mercader.

 

Properament

     

Contes clàssics al Museu Palau Mercader

Descoberta fantàstica del Museu, a través de les narracions clàssiques de sempre. Al final de l'activitat, els participants podran recollir el conte La meravellosa Història del Palau Mercader.

 

28/10/2018

     

Més que un planetari. El cicle de l'aigua

Us convidem a acompanyar una gota d'aigua en el seu fascinant viatge pel món. La nostra protagonista viu al Mar, on salta i juga amb les seves amigues. Però de tant en tant, la calor se l'enduu ... i aquí comença l'aventura!

 

Properament

     
Planetari familiar de Nadal

Us heu parat a pensar què passa a l’Univers quan ve Nadal? Quins Estels podem observar les nits de Nadal? Quina fase Lunar ens espera? Quina és l’Estrella de Betlem? Us proposem un fantàstic viatge a l’Espai observant el Sol de ben a prop, viatjant fins a la Lluna i descobrint els Planetes que podem observar les nits de Nadal.

 
09/12/2018
16/12/2018
     

Descobrint els mobles del Palau Mercader

Visita monogràfica que proposa una aproximació detallada al mobiliari del Museu Palau Mercader, a partir d'un recorregut cronològic per la història del moble, descobrint la funció i la significació dels exemplars observats.

 

18/11/2018

     

La Torre de la Miranda i els increïbles projectes del comte de Bell-lloc

Arnaldo de Mercader, el tercer comte de Bell-lloc, obre les portes de la Torre de la Miranda, perquè els visitants puguin pujar fins a dalt de tot, gaudir de les privilegiades vistes i conèixer una mica millor la història, lligada a la història de l'antiga finca Mercader.

 

14/10/2018

     

El jardí romàntic dels Mercader i el trenet en miniatura

Activitat conduïda per una experta, en què els visitants podran descobrir, primer des de dalt d'un trenet en miniatura, i després a peu, una altra manera de mirar-se el Parc de Can Mercader, on la història, l'art, el lleure i la botànica conflueixen en aquest conjunt que havia format part de l'antiga finca Mercader a Cornellà.

 

07/10/2018

     

Pel forat del pany: senyores i minyones a Can Mercader

De les moltes històries que es poden narrar entorn de Can Mercader, les de les dones que van habitar aquestes espais, són de les més desconegudes. Aquesta visita centrada en els personatges femenins vinculats a la història del palau, presenta tres escenes dramatitzades, entre 1900 i 1940, protagonitzades per alguns d'aquests personatges històrics documentats.

 

11/11/2018

     

La llegenda de Sant Jordi a Can Mercader

Representació de la llegenda de Sant Jordi en el marc de la Jordiada al Parc de Can Mercader, amb la presència estel·lar d’un dels dracs del Foment de Cultura Popular de Cornellà.

  Properament
     

La llegenda de Sant Jordi al Castell de Cornellà

La llegenda de Sant Jordi a l’escenari real del Castell de Cornellà, amb la col·laboració del Foment de Cultura Popular de Cornellà.

  Properament
     

Fotoaigüeta! Fes-te un retrat al Museu Palau Mercader

Us proposem que vingueu ben mudats al Museu i us feu una foto amb una càmera “minutera”, com la que es trobaven als parcs a finals de s. XIX i principis de s. XX, el primer laboratori ambulant on es podia revelar una
foto a l’instant!

 

28/10/2018

     

Taller de Nadal al Museu

Ara que s’acosta Nadal i ens agrada engalanar-ho tot, al Museu Palau Mercader podreu participar en aquest taller tot experimentant i creant amb colors, materials i textures!

 

25/11/2018

     

Un Spa per a Cornelius

Atreviu-vos a fer immersió activa en el món termal romà. Coneixereu una de les restes arqueològiques més desconegudes de Cornellà: les termes romanes de Cornelius, i fareu un tractament complet de bellesa: realitzareu un ungüent i us desvetllarem com l’utilitzaven els romans. A la plaça dels Enamorats.

 

16/12/2018

     
Concert: Itimad. l'èxode dels andalusins

Música, poesia i dansa per explicar-nos la història de la que va ser reina de Sevilla/Ishviliyya en Al Andalus,  “Itimad, esposa d’Al Mutammid, el poeta rei” que va viure completament aliena als tòpics: va ser reina poetessa i humil bugadera, lleial i rebel. A càrrec de Nur Camerata (Pedro Burruezo, Maia Kanaan i Jordi Ortega) i Un sol traç (Virginia Joëlle, Dori Bermúdez i Rut Rigat).

 

05/10/2018

     
Concert musical de Banus Duo

Aquest duet presenta el seu primer projecte musical, “Windows”, una proposta que combina el tango i la música llatinoamericana amb obres contemporànies. Us convidem a tancar els ulls i a deixar-vos portar per les peces d’Astor Piazzolla, Peter Schickele, Joaquin Rodrigo, Jan Freidlin… Banus Duo són Laia Santamaria (clarinet) i Laura Fontanals (guitarra).

 

07/10/2018

     
 
     

 

Itineraris

  Inici
 

Cada pedra al seu temps

Es recorrerà el centre històric de la ciutat per entendre una part de l'evolució que ha convertit aquella vila agrícola en la ciutat actual. Més informació.

 

18/11/2018

     

Seguint la pista Mercader per Barcelona

Veniu a descobrir els espais urbans que van tenir alguna rellevància en la història del llinatge Mercader, comtes de Bell-lloc, com ara el palauet del carrer Lledó, l’església dels sants Just i Pastor, el Gran Teatre del Liceu o el passatge Mercader, a l’Eixample, testimoni del que havia estat propietat familiar, presidida per un palau d’estil àrab.

 

Properament

     

El moviment obrer a Cornellà de Llobregat (1962-1977)

Recorregut per alguns punts de Cornellà de Llobregat que van ser escenaris del moviment obrer dels anys seixanta i setanta a la comarca del Baix Llobregat. Més informació.

 

Properament

     
 
La majoria d'activitats requereixen inscripció prèvia. Consulta més detalls i dates actualitzades de cada activitat a l'AGENDA o al pdf de l'inici d'aquesta pàgina.
 
     


 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
37503 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.