Buscar

On estem?

Departament de Joventut i Solidaritat
C. Mn. Jacint Verdaguer 16-18 (baixos interior)
Tel. 93 377 02 12
Punt de Voluntariat i Solidaritat
C. Mossèn Andreu 17
Tel. 93 376 28 00
informacio@aj-cornella.cat

contacte online

Projectes de cooperació que realitza l'Ajuntament de Cornellà

Projecte: Escola Bressol “La Güera”

País on s’actua: Campaments de refugiats Sahrauís de Tindouf. Alger.

El vincle de l’Ajuntament de Cornellà i les famílies de la Ludoteca Municipal amb els campaments de refugiats sahrauís, començat fa més de 3 anys, ha continuat consolidant-se, sobretot amb la tarbia de La Güera.
Des de la primera visita s’han realitzat diferents activitats i campanyes: recollida de joguines i material educatiu, enviament de 215 bates pels nens/es i professores.  S’ha treballat amb el intercanvi de coneixements de tècniques educatives entre les ludotecàries i les professores de la tarbia, així com un programa d’higiene buco-dental.
Els/les nens/es de la tarbia i els infants de la ludoteca el Dau han mantingut una relació de complicitat cultural mitjançant el intercanvi de cartes, dibuixos i fotografies.  Aquest vincle ajuda a entendre, i sensibilitzar als infants i famílies de Cornellà amb les dificultats de  la vida diària en un campament de refugiats.

Projecte: “Posada en marxa de dos centres cívics (socio-culturals) al districte de Menara (Marroc) i al municipi de Loudaya”

País on s’actua: Marroc
Projecte desenvolupat per una Xarxa de Municipis del Baix Llobregat:  Viladecans, Sant Joan Despí, Esplugues, Sant Vicenç dels Horts i Cornellà.

L’objectiu general del projecte és donar suport a la definició de les polítiques locals de proximitat  i la implementació de polítiques socials al districte de Menara, a  Marràqueix ciutat i als municipis de Loudaya, Souhila, Tasseltant i Saada,  tot enfortint els processos democràtics en l’àmbit local i la posada en marxa de dos centres cívics al districte de Menara, a  Marràqueix ciutat  i al municipi de Loudaya que oferiran a la població programes (l'esport com a eina integradora, suport a l'associacionisme) i serveis (recursos per a les dones, recursos per als joves; suport al cooperativisme,etc)per  a les dones, els infants i la gent gran.

Projecte: “Construcció d’una Escola Bressol a Nouadhibou”

País on s’actua: Mauritània
Entitat contrapart del projecte: ASOMOBE, Ass. Solidaria Montse Bernat.

L’Ajuntament de Cornellà mitjançant el suport directe a l’entitat ASOMOBE, crearà, durant aquest any i el 2012, una Escola Bressol per a 100 nens i nenes, amb edats compreses entre 0 i 5 anys, en un barri de nova creació a la ciutat de Mauritània.
Amb aquest projecte es crearà un servei necessari per cobrir les necessitats d’un barri nou de la ciutat de Nouadhibou, que ha crescut sense tenir en compte les necessitats bàsiques necessàries i que a l’actualitat, amb la col·laboració de diferents entitats i municipis de Catalunya s’estan creant.

Projecte: “Pavelló Poliesportiu Cornellà Solidari de Jinotega”

País on s’actua: Nicaragua
Entitat col·laboradora: Cornellà Solidari

Amb l’execució d’aquest projecte es contribuirà al desenvolupament esportiu del municipi i del Departament de Jinotega. Proveir la ciutat de les infraestructures esportives adients per a la realització de diverses activitats esportives, que contribuiran a  fer de l’esport un mitjà de participació, integració i cohesió social.
Aquest any 2011 s’està finalitzant el cobriment de la instal·lació i l’equipament interior.

 

 

 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
10479 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.