Buscar

On estem?

c. Mossèn Jacint Verdaguer s/núm. (Castell de Cornellà)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 474 51 35
Fax. 93 377 82 63
informacio@aj-cornella.cat

contacte online

Museu de Matemàtiques de Catalunya

El Museu de Matemàtiques de Catalunya té la seu a la planta superior del Museu Palau Mercader de Cornellà, un espai amb més de 300 metres quadrats per acollir exposicions i activitats de tota mena on les matemàtiques s’aborden des d’un vessant pràctic i lúdic.

Ha estat promogut per l'Associació per Promoure i crear un Museu de Matemàtiques a Catalunya (MMACA), i gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà exposa permanentment la col·lecció 'Experiències matemàtiques', constituïda per jocs, construccions i elements diversos agrupats en sales dedicades a la Geometria, els Miralls, Càlcul i estadística, Combinatòria i estratègia, i Cartografia.


 ADREÇA

Museu Palau Can Mercader (2a planta)
Parc de Can Mercader
Carretera de L'Hospitalet, s/núm.
08940 Cornellà de Llobregat
email: contacte@mmaca.cat

HORARI

• Públic general: els dimecres de 17 a 20 h i els diumenges de  10 a 14 h.
• Visites escolars (prèvia reserva): de dilluns a divendres.
• Consulteu a la web els dies de tancament en períodes de vacances.

CONTACTE

Al telèfon 665 233 448 de dilluns a divendres, d'11h a 13 h., o al correu contacte@mmaca.cat.

COM ARRIBAR-HI

Metro: L5 (estació Gavarra o Sant ildefons)
FGC: L8 i altres (estació Almeda)
Autobusos: Línies 94/95, 57, 67-68, L52, L82, L12
Cotxe: Ronda de Dalt, sortida 15

 

Nota de premsa
@MMACA_cat
contacte@mmaca.cat
   
   
   

Finalitats

El projecte del MMACA pretén atendre tant els aspectes lúdics i culturals com les aplicacions de les matemàtiques amb rigor i amb qualitat, i es veu potenciat gràcies a que les matemàtiques a Catalunya compten amb una àmplia base de professionals, força organitzats, innovadors i actius, i amb un gran ventall de persones que hi estan en contacte.

El fet que no existeixi cap museu de matemàtiques a Catalunya ni a l’Estat Espanyol, permet que aquest projecte representi una gran oportunitat per aglutinar, cohesionar, promocionar i vertebrar un aspecte clau per al futur del país: el paper i la visió del món de les matemàtiques i el seu impacte social.

D’altra banda, la proposta es connecta amb projectes internacionals que posen l’accent en la necessitat de crear situacions externes a l’escola que fomentin l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques i de les ciències.

L'associació

L’associació MMACA està formada per professorat des d’Infantil fins a la Universitat, la majoria en actiu i repartits per tota la geografia catalana i d’altres de jubilats, que es planteja com a principal repte popularitzar les matemàtiques i fer-les més emocionants i aplicables al desenvolupament social, econòmic i personal.

Actualment la seva estructura és totalment col·laborativa en quant a aportar idees i propostes de millora i cooperativa en quant al treball conjunt imprescindible a l’hora de presentar materials i exposicions.

Activitats per a famílies i escoles

El Museu de Matemàtiques ofereix una programació per a escolars des de Cicle Inicial fins a Batxilerat, i una altra per a les famílies. A l’exposició permanent es poden veure i treballar materials manipulatius i lúdics, amb diferents nivells de dificultat.

Els diversos espais, materials i jocs que es podran fer servir representen petits reptes o mostren aspectes inhabituals i sorprenents de la matemàtica i de la seva aplicació a la vida quotidiana. Així, es trobaran mòduls de trencaclosques de polígons i políedres, combinatòria, il•lusions òptiques, miralls i simetria, estadística i probabilitat, o calidoscopis, entre d’altres. També està previst poder traslladar a l’espai del Parc de Can Mercader, de forma puntual, algunes de les seves activitats.

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
60083 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.