Buscar

On estem?

C/ Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18. (Baixos interior)
08940 Cornellà de Llobregat
Tel. 93 377 02 12 (ext. 1450)
informacio@aj-cornella.cat

contacte online

Festival Internacional de Pallassos

concentrica

queferacornella

ajuda'ns a millorar

contacte online

Festival Internacional de Pallassos

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat "Memorial Charlie Rivel" se celebra cada dos anys i està organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Si sou dels qui penseu que els pallassos són exclusivament per als infants és que encara no heu estat al nostre Festival. La manifestació, considerada per la Unió Europea una de les més importants del continent en el seu gènere, s'ha celebrat cada dos anys des del 1984 i reuneix una selecció internacional dels professionals més prestigiosos del món de les rialles.

El Festival va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i el seu objectiu principal és mostrar al públic l'ampli ventall de registres del llenguatge del pallasso: des dels pallassos de circ tradicional fins als muntatges més innovadors i experimentals passant per les actuacions al carrer.

El Festival ha estat una plataforma per donar a conèixer pallassos de renom internacional però desconeguts en el nostre país en cadascuna de les diferents escoles d'aquest art: l'estil dels pallassos de l'est, mestres del mim; el clown de to reflexiu; el qui prefereix l'humor de l'absurd i la ironia mordaç... Els italians Colombaioni, Leo Bassi, el rus Slava Polunin, l'americà Bello Nock o el grup argentí Les Luthiers són algunes dels centenars de companyies i artistes que han passat pel Festival.

  Web del Festival Internacional de Pallassos
  Facebook del Festival
  Twitter del Festival
     

Tot Esperant Pallassos-El petit Festival- Del 13 al 23 d'octubre de 2019

Ens trobem a mig camí del següent certàmen, però per fer més curta l'espera hem preparat activitats relacionades amb el món dels pallassos, adreçades a tots els públics. Entre el 13 i el 27 d'octubre podreu gaudir al carrer de l'animació i la disbauxa dels artistes del món del circ i sumar-vos a la festa Tot esperant pallassos!
Enguany, aquesta edició està dedicada a la pallassa Marta Carbayo (1966-2019) que va participar al FIPC en les edicions de 2010 i 2016 i ens ha deixat el seu art, el seu somriure i la seva sensibilitat que mai podrem oblidar. Va per tu Little Marta! Descarrega't el programa clicant a la imatge.

La 18ª edición del Festival: del 14 al 21 de octubre de 2018

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat "Memorial Charlie Rivel" arribarà amb una programació repartida per carrers, places, mercats, teatres, escoles, biblioteques, casals i residències d’avis que gaudiran de prop de 70 espectacles representats per 47 companyies, provinents de 10 països (Austràlia, Canadà, Rússia, Alemanya, França, Itàlia, Bèlgica, Argentina, etc); a més de Catalunya, València, Castella i Lleó, Andalusia, Galicia, Euskadi i Madrid amb espectacles de gèneres i estils per a tots els gustos.

El Festival enguany atorgarà el Nas d’Or a Claret Papiol i March, Claret Clown, per la seva renovació del pallasso clàssic al llarg de més 40 anys de trajectòria constant. És cofundador de les companyies “Germans Poltrona”, “Circ Cric”, “Cia. Còmica La Ganga” i "Claret Clown". El lliurament del Nas d’Or es farà el dijous dia 18 d’octubre durant la gala inaugural a la Carpa del festival.

  Nota de premsa
  Programació de la 18a edició
  Venda d'entrades
  Descarrega el PROGRAMA de la 18a edició
   

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
42849 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.