Buscar

On estem?

Parc de Can Mercader
Ctra de l'Hospitalet, s/núm.
T.: 93 474 33 99
F.: 93 474 35 21
informacio@aj-cornella.cat

propostes

Mapa de Capacitació

subvencions

Programes de Formació i Inserció (PFI)

grafico de zona habilitada para discapacitadosEls programes de qualificació professional inicial (PQPI) s'adrecen als joves més grans de setze anys (16 anys complerts o que els compleixin abans del 31 de desembre de l'any d'inici del programa, i prioritàriament menors de 21 anys) que finalitzen l'etapa de l'ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria.

La finalitat dels programes és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat d'un el seu itinerari formatiu, especialment en la formació professional específica de grau mitjà, un cop superada la prova d'accés. També donen l'opció, als joves que ho desitgin, de fer una formació complementària per obtenir el títol de graduat/ada en ESO.

Durada: La durada dels mòduls obligatoris és d'un curs escolar, entre 800 i 1.100 hores.

Certificació: Un cop finalitzat el programa, els alumnes obtenen una certificació acadèmica en la qual consta la qualificació final obtinguda i les unitats de competència del Catàleg de qualificacions professionals que ha acreditat.

Aquesta acreditació tindrà efectes:

a. Acadèmics, facilitant la superació de les proves d'accés a cicles formatius de grau mig o l'obtenció del GES.
b. Per a l'obtenció del certificat de professionalitat que expedeix el Departament de Treball.

Els alumnes que superin els mòduls C obtindran la titulació de graduat en ensenyament secundari obligatori.

Cornellà compta amb les tres modalitats:

 

Programes de Formació i Inserció (PFI): localització i contacte

Programes de Formació i Aprenentatge Professional (FIAP)

Inici

Els Programes de Formació i Aprenentatge Professional (FIAP) es duen a terme en instituts d’educació secundària (IES) de Catalunya i es desenvolupen en col·laboració amb el Servei d'Ocupació de Catalunya i el suport del Fons Social Europeu. Aquests programes tenen l'objectiu de completar la formació del jovent i oferir-li una qualificació professional per tal de facilitar la seva inserció en el món laboral o, si escau, la continuïtat formativa. Per això, es duu a terme formació d'iniciació professional, de caràcter molt pràctic, en una de les especialitats relacionades amb el manteniment i la construcció: fusteria, fusteria d'alumini, jardineria, manteniment, paleta, pintura i serralleria. Tenen una durada d'un curs escolar i comprenen la realització de 200 hores de pràctiques en empreses.

Centres a Cornellà de FIAP:

Institut-SEP Esteve Terradas (contacte)

Les especialitats professionals previstes són:

 • Jardineria
 • Manteniment

Institut Miquel Martí i Pol (contacte)

L'especialitat professional prevista és:

 • Fusteria

Per a més informació:

 • Delegacions Territorials del Departament d'Educació.
 • Instituts d'Ensenyament Secundari (IES).
 • Oficines de Treball de la Generalitat (OTG).
 • Telèfon gratuït d'informació: 900 15 11 76

 

Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI)

Inici

Programes de qualificació professional inicial autoritzats pel Departament d'Educació i desenvolupats per altres administracions i entitats.

Fundació per a joves La Carena de Cornellà

Les especialitats professionals que s'ofereixen són:

 • Cuina
 • Electricitat

 

Fundació El Llindar

Ventallers es un projecte educatiu de la Fundació El Llindar que es fa a la mida per joves de Cornellà d’entre 16 i 18 anys, que per la seva edat haurien de tenir la preparació i maduresa per enfrontar-se al món laboral i/o formatiu, però la seva realitat és que estan despenjats d’aquests circuits.

Ventallers cobreix aquesta necessitat de incluir-se desprès de molt fracàs i/o exclusió. Els hi dóna un any per madurar, per conèixer les seves actituds i aptituds vers el treball, al marc d’un ventall de tallers professionalitzadors i personalitzats. Els hi donem l’oportunitat de reconciliar-se amb l’educació, amb l’aprenentatge. Disposen d’un espai i un temps per conèixer les seves habilitats, les seves potencialitats, però també les seves mancances i dificultats, a Ventallers les treballen totes.

Amb Ventallers estem donant un itinerari de formació professional i d’inserció laboral que proposa als joves dues possibles orientacions pel seu futur:

 • La continuïtat en la seva formació professional d’una manera més específica.
 • El món Laboral.
Aquest projecte està sent una nova via d’oportunitat per poder construir l’horitzó laboral dels 12 joves de Cornellà que hi participen.

 

Inici

ę Ajuntament de CornellÓ de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaša de l'EsglÚsia, 1 | 08940 CornellÓ de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
26353 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.