Buscar

QUÈ ÉS LA COVID-19?

És la malaltia provocada pel virus SARS-CoV-2, un coronavirus que des de finals de l'any 2019 pot afectar les persones. Els símptomes més comuns són lleus, poden semblar els d'una grip en usualment un 80% dels infectats i són malestar general, febre o tos. En els casos moderats pot produir sensació de falta d'aire i, en els més greus, la infecció pot causar pneumònia i altres complicacions, fins i tot la mort.

Amb l'objectiu de frenar els contagis d'aquesta malaltia que s'ha estès a nivell mundial, el dissabte 14 de març de 2020 el govern espanyol va decretar l'estat d'alarma tot el país, inicialment fins al 29 de març. Els moviments i les activitats de la població han quedat restringits, per evitar en la mesura del possible el contacte de persona a persona que és la manera com es transmet el coronavirus. L'Ajuntament de Cornellà també ha aprovat diverses mesures destinades a pal·liar, fins a on sigui possible, la situació de confinament domiciliari i a garantir diversos serveis bàsics, en especial per a les persones i famílies més vulnerables

 

MESURES LEGALS

→ Veure decrets de l'Ajuntament de Cornellà i d'altres administracions

 

 

PREGUNTES FREQÜENTS

Consulta els telèfons disponibles per estar en contacte amb l'Ajuntament de Cornellà

Preguntes sobre les restriccions d'activitats per motiu de la COVID-19 a Catalunya

Preguntes sobre les restriccions a les activitats laborals no essencials per la COVID-19

Coronavirus - Canal Salut

 

 

NOTÍCIES

 
   
  L'Ajuntament Cornellà està oferint suport psicològic a les persones més vulnerables de la ciutat

L'Ajuntament de Cornellà, amb la col·laboració del Centre d'Higiene Mental i del centre Khepra, ofereix suport psicològic a aquells ciutadans i ciutadanes que pateixen quadres d'ansietat o de decaiguda emocional arran de l'actual situació d'alarma sanitària pel contagi del Coronavirus.

LLEGIR MÉS


 
       
 

Apunta't al repte de les Jornades Esportives Escolars On-Line

Aquests dies de confinament s'han suspès també totes les activitats esportives per als nenes i nenes que participen als jocs escolars i a les activitats organitzades per l'Ajuntament. Una d'elles eren les Jornades Esportives Escolars que s'organitzaven a l'Estadi Municipal amb la participació dels centres educatius de la ciutat. Com que enguany no es podran fer, alguns professors d'educació física d'escoles de la ciutat ens han proposat un repte: UNES JORNADES ESPORTIVES ESCOLARS ON-LINE del 6 al 12 d'abril.

LLEGIR MÉS

 
       
  Cornellà Creació Fòrum enceta la iniciativa #CCFdesdecasa donant la paraula als conferenciants

Des del fòrum es farà difusió a recomanacions i reflexions de personalitats conegudes com Manel Fuentes, Kepa Aulestia, Bisila Bokoko, Lluís Bassat o Txabi Franquesa, entre d'altres.

LLEGIR MÉS


 
       
  L'Ajuntament ja compta amb més de 150 voluntaris i voluntàries inscrites per donar suport a persones vulnerables

L'Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa una bossa de voluntaris i voluntàries per donar suport als col·lectius més vulnerables de la nostra ciutat, davant la situació d'emergència social provocada pel coronavirus. Ara mateix ja hi ha més de 150 persones inscrites.

LLEGIR MÉS
 
       
  L'ORGT de la Diputació només farà atenció telefònica i telemàtica

L'Oficina de Recaptació i Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona, situada al carrer Ametller 12 de Cornellà, serà tancada mentre duri la situació excepcional d'estat d'alarma decretada pel govern de l'estat.

LLEGIR MÉS

 
       
  Utilitza l'APP de Seguretat Ciutadana per a estar informat durant aquesta alerta sanitària

L'Aplicació de Seguretat Ciutadana és una eina oficial que permet estar informat de qualsevol novetat referent a l'actual estat d'alarma sanitària per la COVID-19. En els darrers 14 dies, aquesta aplicació ha enviat 24 comunicats oficials referents als decrets, les normatives, els consells de prevenció i les mesures de confinament pel Coronavirus.

LLEGIR MÉS


 
       
  El Citilab continua amb cursos on-line i compartint coneixement durant el confinament

Els Citilabers seniors també fan sessions en línia per parlar sobre com gestionar l'impacte emocional per provocar aquesta crisi sanitària.

LLEGIR MÉS


 
       
  L'Àlbum dels Afectes, una iniciativa per deixar testimoni de la solidaritat de la ciutadania

Envia'ns els teus missatges d'ànim, les fotos més emotives o els dibuixos més expressius d'aquests dies de confinament.

LLEGIR MÉS

 
       
  L'Ajuntament destina 700.000 euros a protegir els llocs de treballs d'empreses que li prestaven serveis

L'Ajuntament de Cornellà ha previst destinar aquesta quantitat a garantir els llocs de treball del personal de les empreses adjudicatàries, tant directament del consistori com de les empreses municipals.

LLEGIR MÉS


 
       
  El transport públic serà gratuït per facilitar el desplaçament dels serveis essencials

Entre el 2 i el 9 d'abril, els serveis de metro, autobusos, FGC, TRAM i rodalies serà gratuït per als treballadors i treballadores dels serveis essencials, que segueixen autoritzats a desplaçar-se durant el confinament imposat per contenir la malaltia COVID-19.

LLEGIR MÉS


 
       
  Els serveis d'ocupació continuen actius per via telefònica o telemàtica

Durant la situació provocada per l'estat d'alarma, l'Ajuntament de Cornellà manté en funcionament els seus serveis d'ocupació, tot i les restriccions necessàries que ha calgut aplicar.

LLEGIR MÉS

 
  Més de 5.000 persones grans de Cornellà son ateses per personal municipal durant el confinament

Els contactes són majoritàriament telefònics i formen part del paquet de mesures socials excepcionals durant l'estat d'alarma.

LLEGIR MÉS


 
       
  Comerços de la ciutat faciliten comprar fent comanda prèvia per telèfon o whatsapp

Un bon nombre de comerços de la ciutat continuen oberts mentre dura l'estat d'alarma perquè són d'alimentació o d'altres serveis essencials.

LLEGIR MÉS


 
       
  La UME desinfecta les residències de gent gran de Cornellà

La Unitat Militar d'Emergències (UME) treballa avui a Cornellà per a garantir la desinfecció de totes les residències de gent gran de la ciutat. En total, la unitat militar s'encarregarà de netejar els set centres geriàtrics del municipi, tant de titularitat pública com privada.

LLEGIR MÉS


 
       
  Mesures fiscals aprovades per l'Ajuntament de Cornellà per fer front a la crisi del COVID-19

Es quantifiquen en 615.000 euros, que es concreten en la suspensió dels pagaments de les taxes referides a determinats serveis que han hagut de tancar, i la compensació dels pagaments ja efectuats en relació a activitats que també es van veure afectades per la declaració de l'estat d'alarma.

LLEGIR MÉS

 
       
  801 sancions a Cornellà per l'incompliment de les restriccions per evitar el Covid-19

La Guàrdia Urbana de Cornellà i els Mossos d'Esquadra ja han aixecat 801 actes per l'incompliment de les restriccions relacionades amb la prevenció del Coronavirus. Des de l'entrada en vigor del Decret municipal de mesures excepcionals relacionades amb aquesta situació d'alerta sanitària, el dilluns 16 de març, la Guàrdia Urbana ha imposat 537 sancions i la policia autonòmica, 264 més.

LLEGIR MÉS


 
       
  Es reparteixen més de 1.400 targetes moneder per suplir les beques menjador

En els darrers dies l'Ajuntament de Cornellà ha distribuït 1.412 targetes moneder a les famílies dels alumnes d'educació infantil i primària que tenien concedida una beca menjador aquest curs, a través del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

LLEGIR MÉS


 
       
  Es busca personal amb experiència o formació relacionada amb el sector sanitari

Treballadors que puguin reforçar el sector de la medicina, l'atenció sanitària, els serveis de geriatria o d'auxilis i assistència.

LLEGIR MÉS

 
       
  Cada dia al teu costat, sense horaris

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha emprès un seguit de mesures després del decret d'estat d'alarma encaminades en dues línies principals: per una banda garantir la continuïtat dels serveis bàsics municipals tot i les imprescindibles restriccions que hi ha establertes, i per l'altre establir els mitjans per atendre les situacions de persones i famílies amb major vulnerabilitat.

LLEGIR MÉS


 
       
  Campanya de donació de sang a Cornellà entre el 28 de març i l'1 d'abril

El Banc de Sang i de Teixits portarà a terme una campanya de recollida de sang entre el 28 de març i l'1 d'abril al Centre Cultural Joan N. Garcia Nieto (c. Mossèn Andreu, 13-19). L'horari d'atenció serà de 10h a 14h i de 16.30h a 20h.

LLEGIR MÉS

 
       
  Es crea un Fons de Contingència excepcional dotat amb un milió d'euros

L'Ajuntament de Cornellà va aprovar dimarts un Pla de Xoc Econòmic per als mesos d'abril i maig amb l'objectiu de fer front a les conseqüències socials i econòmiques produïdes per la crisi del COVID-19 en el teixit empresarial, en l'àmbit laboral, social i en el conjunt de la ciutadania.

Una de les mesures recollides en aquest pla de xoc és la creació immediata d'un Fons de Contingència dotat, inicialment, amb 1.000.000 d'euros per fer front a totes les mesures i ajuts que s'estan adoptant per atendre les necessitats bàsiques i prioritàries de les persones més afectades per aquesta crisi, amb l'objectiu de no deixar a cap persona sense assistència o cobertura dels serveis bàsics.

LLEGIR MÉS

 
       
  Aplicació per fer el seguiment dels símptomes del COVID-19

Per tal d'elaborar un mapa de calor de la situació de l'epidèmia a Catalunya, la conselleria està demanant que tots i totes ens instal·lem l'app i responem les preguntes que planteja, encara que ens trobem bé i no tinguem cap símptoma.

LLEGIR MÉS


 
       
  No t'oblidis de reciclar també durant el confinament

El més probable és que durant aquests dies de confinament, els residus hagin augmentat a casa; però continua sent important recordar que la població els ha de reciclar per a millorar el nostre medi ambient, i per a contribuir al compliment dels objectius de sostenibilitat que la Unió Europea ha marcat per als pròxims anys.

LLEGIR MÉS

 
       
 

L’Ajuntament aprova un pla de xoc econòmic de 3,6 milions d’euros davant l’estat d’alarma per la COVID-19

El Pla agrupa un conjunt de mesures fiscals i econòmiques d'emergència que suposarà un cost per a les finances municipals de 3.630.000 euros en aquests dos primers mesos. La resposta econòmica del consistori s'estructura en tres línies d'actuació: mesures fiscals, mesures de protecció dels llocs de treball de les empreses contractades i creació d'un fons de contingència.

LLEGIR MÉS

 
       
 

Ràdio Cornellà recull missatges d'ànim i els inclou a les seves emissions

L'emissora municipal ha posat en marxa una campanya de recollida de missatges d'ànim i salutacions de la ciutadania a través dels seus programes musicals. Els missatges es recolliran a través de whatsapp al telèfon habilitat per l'emissora municipal 629 73 00 62.

LLEGIR MÉS

  Ràdio Cornellà recull missatges d'ànim i els inclou a les seves emissions
       
 

La zona blava queda anul·lada durant el confinament i la zona vermella s'amplia a les 24 hores durant tota la setmana

L'Ajuntament de Cornellà ha decidit anul·lar les limitacions d'aparcament de la zona blava de la ciutat durant l'estat d'alarma sanitària pel contagi del Coronavirus. De la mateixa manera, també ha ampliat la zona vermella durant les 24 hores tota la setmana.

LLEGIR MÉS

 
       
 

L'Ajuntament posa en marxa una bossa de voluntaris i voluntàries per donar suport a persones vulnerables

L'Ajuntament de Cornellà posa en marxa una bossa de voluntaris i voluntàries per donar suport als col·lectius més vulnerables de la nostra ciutat, davant la situació d'emergència social provocada pel coronavirus.

LLEGIR MÉS

  L'Ajuntament posa en marxa una bossa de voluntaris i voluntàries per donar suport a persones vulnerables
       
  El CUAP Sant Ildefons i el CAP Martí i Julià assumeixen l'atenció primària presencial

Davant la situació d'excepcionalitat provocada per l'epidèmia de COVID-19 s'estan adoptant algunes mesures excepcionals en l'àmbit de la Salut Pública, entre d'altres concentrar l'activitat presencial en alguns centres.

LLEGIR MÉS

  El CUAP Sant Ildefons i el CAP Martí i Julià assumeixen l'atenció primària presencial
       
  Reorganització dels serveis de manteniment i neteja viària per donar servei a les noves necessitats

El consistori manté actius els serveis de neteja i recollida de residus, però donada la baixada de l'ús dels espais públics i en general de la via pública; així com la necessitat de donar àmplia cobertura en espais d'alta incidència com ara els punts de contenidors, o zones d'especial sensibilitat s'han reorganitzat els recursos humans i tècnics per oferir una millor resposta a les necessitats actuals de la ciutat.

LLEGIR MÉS

  Reorganització dels serveis de manteniment i neteja viària per donar servei a les noves necessitats
       
  L'Ajuntament de Cornellà ajorna el cobrament del lloguer d'habitatges, aparcaments i locals de titularitat municipal

L'Ajuntament de Cornellà ha decidit ajornar l'emissió dels rebuts de lloguer del mes d'abril i maig de 2020 de contractes d'arrendament vigents d'habitatges, aparcaments i trasters de titularitat municipal i gestionats per la empresa municipal PROCORNELLÀ. Aquesta mesura afecta a un total de 163 habitatges de lloguer de vuit promocions municipals i 14 aparcaments amb un total de 1.097 aparcaments i trasters.

LLEGIR MÉS

  L'Ajuntament de Cornellà ajorna el cobrament del lloguer d’habitatges, aparcaments i locals de titularitat municipal
       
 

Personalitats del municipi se sumen a la campanya #joemquedoacasaacornella

L'Ajuntament de Cornellà ha començat una campanya de conscienciació sobre el confinament adreçada a la població local. El lema d'aquesta iniciativa és #joemquedoacasaacornella i diferents personalitats del municipi l'han recolzat. D'aquesta manera, les xarxes socials de l'Ajuntament s'ompliran de vídeos de personatges rellevants del món de la cultura, la comunicació i l'esport.

LLEGIR MÉS

 
       
 

133 sancions per l'incompliment de les restriccions per evitar el Covid-19

La Guàrdia Urbana de Cornellà i els Mossos d'Esquadra ja han imposat 133 sancions per l'incompliment de les restriccions relacionades amb la prevenció del Coronavirus. Des de l'entrada en vigor del Decret municipal de mesures excepcionals relacionades amb aquesta situació d'alerta sanitària, el dilluns 16 de març, 117 adults han estat sancionats, 8 menors d'edat i 8 establiments.

LLEGIR MÉS

   
       
 

L'Ajuntament crea una Organització Municipal Excepcional per atendre les persones més vulnerables afectades pel Coronavirus

L'Ajuntament de Cornellà ha creat una nova Organització Municipal Excepcional encarregada d'atendre al màxim les situacions personals i col·lectives de major vulnerabilitat que poden veure agreujada la seva situació per l'alerta sanitària que estem vivim aquests dies. 

LLEGIR MÉS

 
       
 

L'Oficina Local d'Habitatge assessorarà sobre les moratòries hipotecàries pels efectes del Covid-19

El Govern espanyol ha aprovat un paquet de mesures fiscals i ajuts econòmics per a reduir els efectes de la inestabilitat econòmica que el Coronavirus està deixant en el nostre país. Una d'aquestes mesures és la moratòria hipotecària, que permet no pagar la quota del prèstec bancari durant el confinament i que s'ha de sol·licitar a l'entitat bancària corresponent.

LLEGIR MÉS

  L'Oficina Local d'Habitatge assessorà sobre les moratòries hipotecàries pels efectes del Covid-19
       
 

Els mercats municipals no obriran el divendres a la tarda

Amb l'objectiu de garantir el subministrament d'aliments frescos i de primera necessitat per a la ciutadania els tres mercats municipals de la ciutat: Sant Ildefons, Centre i Marsans obriran en el seu horari habitual, a excepció dels divendres a la tarda que tancaran les seves portes per poder garantir mesures de seguretat i higiene.

LLEGIR MÉS

 

  Els mercats municipals no obriran el divendres a la tarda
       
 

Les preinscripcions escolars per al curs vinent s'ajornen fins que passi el confinament

Segons el calendari del Departament d'Educació de la Generalitat, el període de preinscripcions escolar d'infantil, primària i secundària s'havia de desenvolupar entre el 23 de març i l'1 d'abril, però degut al Coronavirus, s'ha posposat fins que es pugui dur a terme en condicions de normalitat.

LLEGIR MÉS

  Les preinscripcions escolars per al curs vinent s'ajornen fins que passi el confinament
       
 

Reorganització del servei de beques menjador per a garantir els àpats a infants en situació de vulnerabilitat

Amb motiu de la suspensió de les classes a tots els centres educatius per la crisi del COVID'19 atenent a l'estat d'alerta decretat pel Govern Central, i amb l'objectiu de continuar mantenint serveis i ajuts municipals a les famílies més desfavorides de la ciutat, l'Ajuntament de Cornellà ha reorganitzar tot el servei de beques menjador, per poder garantir els àpats a nens i nenes en situació de vulnerabilitat.

LLEGIR MÉS

  Reorganització del servei de beques menjador per a garantir els àpats a infants en situació de vulnerabilitat
       
 

L'Ajuntament engega una campanya informativa

L'Ajuntament de Cornellà posa en marxa una campanya informativa amb consells de les activitats que es poden dur a terme durant els dies que duri el confinament, i també de les activitats que no es poden fer o s'han de restringir.

LLEGIR MÉS
  L'Ajuntament engega una campanya informativa
       
 

L'Ajuntament fomenta l'activitat física a casa durant el confinament

Durant els dies que duri el confinament decretat per frenar el contagi de la malaltia del coronavirus COVID-19, també és possible realitzar exercicis a casa per mantenir la forma física; és més, un exercici suau és especialment recomanable.

LLEGIR MÉS

  L'Ajuntament fomenta l'activitat física a casa durant el confinament
       
 

Informació bàsica sobre el coronavirus

Davant la complexa situació que estem vivint com a conseqüència de la malaltia del coronavirus (COVID-19), volem fer arribar un missatge de calma i tranquil·litat. A més de facilitar-vos informació d’interès sobre aquesta malaltia i les precaucions que es poden prendre al respecte segons el Canal Salut de la Generalitat de Catalunya.

LLEGIR MÉS

  Informació bàsica sobre el coronavirus
       

MESURES LEGALS

De l'Ajuntament de Cornellà

Decret 2020/1144 de mesures decretades davant la declaració de l'estat d'alerta

Decret 2020/1233 de constitució d'una estructuració organitzativa excepcional

Decret 2020/1270 de mesures fiscals COVID-19

D'altres administracions

Real Decreto-ley 8/2020, de 17 de marzo, de medidas urgentes extraordinarias para hacer frente al impacto económico y social del COVID-19

Real Decreto-ley 10/2020, de 29 de marzo, por el que se regula un permiso retribuido recuperable para las personas trabajadoras por cuenta ajena que no presten servicios esenciales, con el fin de reducir la movilidad de la población en el contexto de la lucha contra el COVID-19.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
4404 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.