Buscar
Jordi Juanet, nou director del 18è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà
Jordi Juanet, nou director del 18è Festival Internacional de Pallassos de Cornellà
13/11/2017  
 

La ciutat de Cornellà de Llobregat acollirà del 15 al 21 d'octubre de 2018 l'edició número 18 del Festival Internacional de Pallassos sota la direcció artística de Jordi Juanet "Boni", qui prendrà el relleu a l'anterior director Tortell Poltrona. L'Ajuntament de Cornellà és l'organitzador del certamen bianual en una clara aposta per la cultura i en concret pel món del pallasso, que ja s'ha convertit en un tret característic de la ciutat des de la seva posada en marxa, l'any 1984.

Boni, com és coneix als cercles artístics a Jordi Juanet, agafa per segona vegada les regnes del festival. La primera va ser l'any 2010 en què va compartir la direcció artística amb Àlex Navarro. El repte que té per endavant és el de continuar amb el nivell assolit pel festival any rere any, i consolidar-lo com un dels més destacats del seu gènere a nivell mundial.

En aquest cas, l'experiència juga a favor seu, mantindrà algunes de les senyes d'identitat del Festival com la gran Carpa de circ a la plaça de Catalunya, on té lloc la Gala inaugural i altres espectacles per al públic general i els escolars, i donarà molta força als espectacles de carrer a diferents punts de la ciutat: mercats, places, residències i casals de gent gran, escoles, biblioteques, metro, etc.

Si bé el Festival esdevé una de les plataformes per donar a conèixer artistes de renom, també és una oportunitat per aquells que comencen. Per tant, una de les apostes de la propera edició serà donar més protagonisme a les noves generacions de joves pallassos i potenciar i fer més visible la presència de pallasses en la programació, perquè n'hi ha moltes de pallasses d'aquí i d'allà.

Trajectòria professional

Jordi Juanet té una gran trajectòria com a artista de circ, especialista en malabars i monocicle, que va començar el 1982 realitzant espectacles de teatre-circ arreu del món formant el duo Boni & Caroli amb Ramon Muñoz "Caroli". Es van separar l'any 2000, i va treballar en diferents espectacles en solitari i, també, conjuntament amb altres comanyies de circ com La Família Ramírez o Elegants. Ha actuat en nombrosos països d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, i ha obtingut premis en diferents festivals i certàmens culturals.

Recentment, ha començat una nova aventura amb Dani Patilles i Miner Montell, Los Barlou, amb l'espectacle "Set up" que van estrenat el passat mes de juny al Festival Circ Cric. A més a mes, ha combinat l'activitat artística amb l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), de la qual és president des de 2006. En el seu càrrec, Boni ha impulsat la creació d'una xarxa d'associacions a nivell estatal, CircoRed, per tal de defensar els drets del sector.

 

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
24280149 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.