Buscar
Aquest estiu sumem per una Cornellà més cívica
Aquest estiu sumem per una Cornellà més cívica
27/06/2018  Els educadors cívics contribueixen a preservar la convivència en els espais públics de la ciutat.
 

Cornellà posa en marxa una nova edició de la campanya "Cornellà pel Civisme" per sensibilitzar i conscienciar la ciutadania de la importància del manteniment i respecte de l'entorn urbà. Aquest any seran nou les persones contractades per un Pla d'Ocupació, promogut per l'Ajuntament de Cornellà, amb la missió de vetllar per la convivència als espais públics de la ciutat i millorar la cohesió social.

Els educadors cívics s'organitzaran per grups de dos i tres, i es mouran per diferents barris de la ciutat durant les tardes, de 16.30 a 21.30 hores, i a partir del 16 de setembre de 15.30 a 20.30 hores. La seva tasca és principalment informativa i preventiva, sempre alerta per si detecten actuacions contràries a les ordenances de convivència, especialment en temes de tinença responsable de gossos, gestió de residus domèstics, mal ús del mobiliari urbà, jocs de pilota a les places i parcs... o recordar als més joves que poden fer ús dels patis de les escoles oberts per practicar activitats esportives durant les vacances escolars.

Patis Oberts

Aquest any els centres educatius que formen part del circuit de patis escolars oberts són tres: l'Escola Suris, l'Escola Sant Ildefons i l'Escola Abat Oliba. Els patis obriran de dilluns a diumenge de 17.00 a 20.30 hores, del 25 de juny al 9 de setembre, excepte les setmanes del 6 al 19 de agost (ambdós inclosos) que romandran tancats.

Com sempre, hi haurà monitors esportius dinamitzant l'activitat en els patis, fomentant els valors
educatius a través de l'esport i donant una opció per fer esport en una instal·lació esportiva escolar adequada per a aquest propòsit. Es tracta d'una iniciativa que permet als menors fer esport durant l'estiu i, al mateix temps, preservar la convivència entre els ciutadans que volen gaudir dels espais comuns. També poden fer ús dels espais esportius de les places d'Europa, de Sant Ildefons i d'Almeda la Vella, i del parc del Canal de la Infanta.

  Civisme i convivència
     

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
27030226 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.