Buscar
Cornellà s’adhereix al nou pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia
Cornellà s’adhereix al nou pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia
23/07/2018  
 

Departament de Medi Ambient

L’Ajuntament de Cornellà ha aprovat per ple municipal l’adhesió del municipi al nou Pacte dels alcaldes i alcaldesses pel Clima i l’Energia, resultat de la fusió de la mitigació del canvi climàtic (Pacte dels alcaldes) i l’adaptació (Alcaldes per l’Adaptació) sota un mateix paraigua per constituir el corrent principal del moviment europeu que involucra les autoritats locals i la seva ciutadania en la lluita contra el canvi climàtic.

Es tracta d’un acord molt més ambiciós que el Pacte de 2008, al qual també va sumar-se Cornellà i en el qual es van aconseguir els compromisos adquirits: reduir les emissions dels gasos causants del canvi climàtic en un 33% i el consum energètic municipal en un 18%, des del 2005 al 2014, i actualment la producció d’energia renovable arriba ja a 456.186 kWh. Aquest nou acord implicarà assolir la reducció dels gasos d’efecte hivernacle en un 40 % per a 2030 i l’adopció d’un enfocament comú per al foment de la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic.

En el termini de dos anys des de la data de l’aprovació del pacte, l’Ajuntament de Cornellà haurà de presentar un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) que inclogui, entre d’altres, un inventari d’emissions de referència per a realitzar el seguiment de les accions de mitigació i una avaluació dels riscos i vulnerabilitats climàtics.

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41734389 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.