Buscar
Cornellà enceta el cicle de la pau celebrant el Dia Escolar de la No-Violència
Cornellà enceta el cicle de la pau celebrant el Dia Escolar de la No-Violència
30/01/2019  
 

El 30 de gener celebrem el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) amb què obrim el Cicle de Pau que s'estén per tot febrer i per tots els racons de Cornellà. Llorenç Vidal, que va ser el fundador del DENIP al 1964, va dir: "El Dia Escolar de la No-violència i la Pau" (...) és una iniciativa pionera, no estatal, no governamental, no oficial, independent, lliure i voluntària d'Educació no violenta i pacificadora, practicada ja en escoles de tot el món i en la qual estan convidats a participar els centres educatius, els educadors i els educandos de tots els nivells i de tots els països."

"Propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau."

La clau potser està en la frase anterior, en la paraula "permanent", ja que educar als infants i als joves en les vivències quotidianes de la no-violència, del diàleg, de la tolerància, de la justícia, de la llibertat i de la defensa activa dels drets humans són obligacions morals que els educadors i educadores (en qualsevol dels àmbits), els pares i la societat sencera, hauríem d'exigir-nos cada dia de l'any i no solament el 30 de gener.

Per aquest motiu escoles, instituts, biblioteques... i d'altres centres, s'impliquen en aquesta tasca tan necessària amb la voluntat de transmetre i encomanar la Cultura de Pau i la idea que les persones són sempre més importants que tota la resta de coses i interessos que puguem posar sobre la taula.

Són molts els centres educatius on es realitzaran tallers a càrrec de les entitats Irènia Jocs de Pau per al DENIP i pel Cicle de Pau durant tot aquest mes de febrer; més de 600 alumnes d'entre 10 i 12 anys participen en aquests tallers. Alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Cornellà i de batxillerat artístic de l'Institut Maria Aurèlia Capmany porten des de principi d'any dissenyant un mural entre tots i totes per poder plasmar-lo a les parets de cadascú dels seus centres fent servir el graffiti.

A les biblioteques també es realitzaran activitats: conta-contes a les biblioteques Central de Cornellà i Marta Mata, i exposicions a la de Sant Ildefons: "25 anys i més fent solidaritat" de l'associació Cornellà Solidari i una exposició bibliogràfica a la sala infantil sobre la pau amb un joc a sala de pintura de coloms de la Pau estrets de l'il·lustrador francès Gilles Bachelet que estarà fins començaments de febrer.

 

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
39288208 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.