Buscar
L’Ajuntament de Cornellà estableix els nous pilars de la política local d’habitatge
L’Ajuntament de Cornellà estableix els nous pilars de la política local d’habitatge
18/04/2018  L'objectiu és facilitar l'accés a l'habitatge a col•lectius de població amb pocs recursos i en situació de vulnerabilitat i generar un parc proper als 400 d'habitatges socials i assequibles
 
L'Ajuntament de Cornellà ha aprovat unes directrius per tal d'assentar la política local en matèria d'habitatge, amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats residencials de la ciutadania sorgides arran de la crisi econòmica dels darrers anys i que han provocat un context marcat pels desnonaments, la manca de recursos per a polítiques sectorials d'habitatge i les limitacions de la ciutadania a l'accés a un habitatge digne per la precarietat laboral i la escletxa social generada.

Amb aquest escenari, l'Ajuntament impulsarà l'habitatge social a partir tant del foment del lloguer assequible com d'habitatge protegit. Per fer-ho col•laborarà amb la resta d'administracions i més concretament amb el nou Operador Metropolità d'Habitatge Públic per poder crear un parc públic d'habitatge de lloguer a la ciutat, implantant nous programes de rehabilitació als barris i mantenint les polítiques de creació de sòl, facilitant la construcció d'habitatge amb diferents qualificacions i diferents règims de protecció.

El document aprovat contempla quatre grans eixos d'actuació:
- Accés i ús adequat dels habitatges assequibles i de lloguer
- Promoció i qualificació d'habitatges protegits
- Foment de la rehabilitació i millora del parc residencial
- Gestió del patrimoni de sòl urbanitzat

Habitatge social de lloguer
Respecte a l'habitatge social de lloguer es preveu destinar sòl a l'Operador Metropolità d'Habitatge Públic, que construirà i explotarà edificis destinats a habitatge assequible, aplicant un mateix model per a la selecció dels llogaters i la regulació de les seves relacions envers la propietat. Aglutinant, sota una mateixa estructura, la major part de les promocions que es volen destinar a habitatge assequible, sigui en règim de venda o lloguer.

El nou document recull la promoció d'habitatge de lloguer a les noves àrees de transformació urbana, amb l'objectiu que tant l'administració com els promotors privats construeixin habitatges destinats a lloguer social, promovent mesures i incentius que ho facilitin.

Així mateix, des de la projecció de planejament es treballarà en la línia de promocions mixtes, de manera que la venda d'habitatge protegit i concertat aporti finançament a la construcció del dotacional o social de lloguer. L'objectiu de l'Ajuntament és poder arribar a comptar amb un parc de fins a 400 habitatges destinats a lloguer social.

Consulta la nota de premsa sencera
   

 

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40609122 visites | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.