Buscar


Cornellà aprova un pressupost de 85,6 milions d'euros per al  2019 que incidirà en la política social i els projectes Cornellà Natura i Cornellà Humana


                 
La transformació cap a una ciutat més verda, una biblioteca per a Almeda i projectes socials com els plans d'ocupació i el pla de millora de les rendes baixes, destaquen en la proposta
      El pressupost augmenta amb la voluntat de respondre amb prudència i responsabilitat a les noves necessitats de la ciutat       L'Impost de Béns Immobles es congela per tercer any consecutiu, a l'igual que la resta d'impostos municipals

     

 

En total, els comptes consolidats de l'Ajuntament de Cornellà, sumant les empreses municipals, ascendeix per a aquest exercici a 102,6 milions d'euros.


Es preveu una inversió directa de 5 milions d'euros, totalment finançada amb recursos propis i en la línia de gestió de l'any passat.


S'inclouen en les inversions vuit projectes sorgits del procés de 'pressupostos participatius' impulsat per l'Ajuntament i que sumen 600.000 euros.


L'Ajuntament arriba a 2019 amb la reducció total del deute financer.

     


     

Estabilitat i creixement

     

     
               
 

Transformació i sostenibilitat

     

   
         
   
 

Protecció  i benestar

     

   

       
   
       
   
        


Carrers de l'Urgell i de l'Empordà
Remodelació de voreres, repavimentació de la calçada i mobiliari urbà nou. També es reordenaran els espais d'aparcament
740.000 €

Millora jardineria plaça Galícia
Nova configuració de la jardineria d'aquesta plaça.
60.000 €

Nova biblioteca a Almeda
Un gran espai polivalent que estarà ubicat al Passeig dels Ferrocarrils Catalans. El pressupost total és de 1,4 milions d'euros.


Pressupostos participatius

S'incorporen al programa d'inversions vuit projectes proposats i votats per la ciutadania dins dels Pressupostos Participatius.
600.000 €

Millores a l'espai públic
Reformes a carrers i places, mobiliari urbà, jocs infantils i tendals, entre d'altres.
1.150.000 €

Remodelació de Can Bagaria i Escola de Música
Inici del projecte de desenvolupament del recinte de Can Bagaria i construcció de l'Escola Municipal de Música.

 

LA FRASE

“Són uns comptes coherents
i responsables per fer front  a les necessitats reals de les famílies de Cornellà i de la ciutat, comptant bàsicament amb els nostres recursos, sense endeutar-nos i amb la mirada posada en el futur ”.

Antonio Balmón, alcalde de Cornellà

   

UNS PRESSUPOSTOS TRANSPARENTS

Totes les dades del pressupost d'enguany així com les corresponents als dels exercicis anteriors es poden consultar a la pàgina Govern Obert.  Per a qualsevol dubte dels comptes de 2019, escriu a informacio@aj-cornella.cat. 

 DOCUMENTACIÓ RELACIONADA


 

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
3649 visites | Un/una usuari/a conectado/a | carregat en  seg.