Imprimir Imprimir
www.cornellaweb.cat
 
Refuerza el hilo, un projecte solidari a Guatemala que busca finançament
Refuerza el hilo, un projecte solidari a Guatemala que busca finançament
20/06/2016  Impulsat per la cornellanenca Patrícia Polo, el projecte servirà per autosostenir la Red de Mujeres de San Marcos.
 

Refuerza el hilo és un projecte solidari que està posant en marxa Patrícia Polo, una cornellanenca de 27 anys que ja en fa dos que viu a Guatemala. Juntament amb Pau Dachs, han estat col·laborant amb la Red de Mujeres de San Marcos, del departament més pobre del país centreamericà, i ara han obert una campanya a Verkami per finançar un projecte que les permeti autosostenir-se.

A Refuerza el hilo, dones víctimes de la pobresa extrema y de la violència masclista més ferotge, produiran i comercialitzaran productes elaborats amb teles tradicionals y típiques, sempre sota un procés digne, just, solidari i sostenible. Aquestes dones, les més vulnerables de la xarxa, tindran un sou just i a la vegada permetran finançar la xarxa de dones (el 75% dels ingressos per vendes es destinaran a salaris justos y el 25% per a l’autososteniment de la xarxa).

La Red de Mujeres de San Marcos s'havia sostingut des de la seva creació amb finançament de la cooperació internacional, però amb les retallades a l'ajuda exterior, s'han quedat sense pressupost. En aquest context, Patrícia i Pau s'han proposat aconseguir que la xarxa es convertís en autosostenible, i per això han pensat en crear un braç productiu, i això serà Refuerza el hilo.

La seva campanya de finançament participatiu a Verkami pretén aconseguir 10.000 euros, i actualment ja superen el 60% de les aportacions necessàries. Als següents enllaços podeu obtenir més informació de tot el projecte:

Pàgina web del projecte
Enllaç a la plataforma de donacions (Verkami)
Vídeo de la campanya
   

 
© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212