Buscar
Cicle de Pau i Dia de la no-violència i la Pau 2017
02/02/2017  

Com cada any per aquestes dates, des del Departament de Solidaritat arribem amb el Cicle de Pau, el qual obrim amb l'emblemàitca fita del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Emprant paraules de Gandhi, aquest dia es realitza per fer visible un missatge simple però transcendental: "Amor universal, no violència i pau. L'amor universal és millor que l'egoisme, la no-violència és superior que la violència i la pau és més adient que la guerra".
"L'educació en i per a la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau són motius per recordar el 30 de gener. En aquest dia, els col·legis i centres educatius es coverteixen en eines de pau i entreteniment entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió." (Enredate.org)
És per aquest motiu que molts dels nostres col·legis, insituts, les notres biblioteques... es volen implicar amb aquesta labor tant bonica com necessària, qu eno és altre que transmetre i contagiar la Cultura de Pau i la idea que les persones són sempre més importants que tota la resta de coses i interessos que puguem posar sobre la taula. 
Els centres educatius on es realitzaran tallers per al DENIP i pel Cicle de Pau durant tot aquest mes de febrer són: Maria Aurèlia Capmany, San Miguiel, Sagrada Familia, Esteve Terrades i Illa, Jacint Verdaguer, Santa Eulália... on es realitzarn un total de 28 tallers, a 28 de les seves classes.
A les biblioteques també es realitzaran activitats. Podrem torbar contacontes a la Biblioteca Central i a la Marta Mata. També trobarem exposicions a la Biblioteca Sant Ildefons amb la temàtica "Cinema i gent de PAU" i un altre que és "Obrim els ulls, obrim fronteres", i a la Central trobarem la exposició "Refugiats". 
L'Associació Mirades ha volgut implicar-se també amb una exposició que tindrá lloc al Centre Cívic de Sant Ildefons amb el títul: "Mirades".
Canviant de ters, des del nostre Departament també estem organitzant un taller que uneixi el món del grafiti amb la temàtica de Cultura de Pau, perquè trobem que al final trobem que aquestes són dues realitats que poden funcionar molt bé juntes, sobretoto si les barreges amb joves.
Com podeu veure Cornellà és una ciutat activa i solidària, tant de bo totes les persones que hi vivim trobem el nostre espai on poder participar i gaudir d'aquest meravellós Cicle de Pau.  

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41733419 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.