Buscar
La Residència Teresa Duran fa cinc anys anys i aposta per un nou model assistencial
19/10/2015  

Fundació per a l'Atenció a Persones Dependents

Amb plena ocupació de places residencials i de places públiques al centre de dia, la residència Teresa Duran, gestionada per la Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, compleix aquest mes d’octubre cinc anys de servei a persones grans. En aquest període, i donat el perfil demandat, el centre s’ha especialitzat en usuaris afectats per malalties psicogeriàtriques (demències, alzheimer, etc), tot desenvolupant tècniques i serveis per atendre en les millors condicions possibles aquests tipus de perfils.

En aquest sentit, la Fundació està treballant en un nou model de servei integral a la persona a través de l’anomenat ‘projecte Fènix’, que pretén aportar valor al cicle vital dels usuaris des del coneixement de la seva vida, rutina quotidiana, necessitats i desitjos. Per portar-ho a terme es treballa amb un equip interdisciplinari que compta amb l’assessorament d’experts en el desenvolupament del model ACP de la Fundació Alzheimer Catalunya. Així mateix, es preveu
una millora de la comfortabilitat dels espais del centre i l’ampliació d’activitats de lleure i oci. Tot això fa que actualment, 9 de cada 10 usuaris considerin força satisfactòria l’atenció rebuda i el funcionament.

Com a complement a tot això, la Fundació desenvolupa altres serveis assistencials per a persones dependents i els seus familiars. Entre ells, destaquen els d’atenció domiciliària (acompanyaments, neteja de la llar, higiene personal, ajuda a la mobilitat i entrega de compres a domicili). Així mateix, es promouen accions de convivència amb entitats locals i es compta amb programes de voluntariat en programes com: passejades, jocs, activitats de lleure i lectura.

 

Cicle de conferències i tallers (2015/2016)
   

© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40154015 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.