Buscar
La biblioteca Marta Mata compleix deu anys amb més de 10.000 usuaris
12/03/2019  

La Biblioteca Marta Mata (BMM) celebra aquest any el desè aniversari, i per commemorar-ho ha programat un seguit d'activitats entre l'11 i el 16 de març com ara una taula rodona, un recital poètic o diferents activitats familiars. Actualment, la BMM compta amb 10.853 usuaris i durant 2018 va rebre 66.787 visites, amb una mitjana de 240 visites per dia. Durant l'any 2018 al voltant de 3.000 persones van assistir a les activitat programades relacionades amb la lectura.

Es tracta d'una biblioteca de proximitat, un equipament cultural polivalent, modern i funcional de 1.660 metres quadrats, distribuïts en quatre nivells, i ubicat a l'edifici de l'antic cinema Titan, un edifici ple d'història que ha esdevingut un símbol del barri Centre i del conjunt de la ciutat, la façana principal del qual està inclosa al catàleg de Protecció del Patrimoni Històric, Artístic i Arquitectònic de Cornellà de Llobregat.

La planta subterrània acull la sala polivalent, un espai adient per a la celebració de tota mena d'actes, presentacions de llibres, conferències o petites exposicions. La planta baixa és ocupada pel vestíbul d'accés principal, els punts d'informació i préstec centralitzat, la secció de música i imatge, les terminals d'internet, i l'àrea de diaris i revistes. La primera planta acull l'àrea infantil i l'espai de suport. Finalment, la segona planta i l'altell és l'espai on s'ubiquen el fons general de la biblioteca i el fons especial, centrat en temàtiques de la dona.

La biblioteca Marta Mata disposa de 60 punts de lectura en la sala general d'adults, de 25 a la sala infantil i de 20 a l'àrea de música, diaris i revistes. El seu fons documental supera els 20.000 documents.

A més, cada mes ofereix un programa d'activitats gratuïtes, obertes a tota la ciutadania i per a totes les edats per fomentar l'hàbit lector i contribuir a la formació i al desenvolupament personal. Les biblioteques de Cornellà són també espais de trobada i convivència on es fomenta la cohesió ciutadana i es treballa en col·laboració amb d'altres agents educatius, culturals i socials de la ciutat.

Consulta el programa d'activitats del 10è aniversari


© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
41800122 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.