Buscar
Un cicle d'exposicions i activitats per donar visibilitat a les persones refugiades
23/05/2019  

Durant mes de juny té lloc a la ciutat el CICLE DE PERSONES REFUGIADES, on ocupem espais de la ciutat amb exposicions i diferents activitats relacionades amb la realitat que viuen milers de persones d'arreu del món.

Des del 2001 les Nacions Unides va declarar el 20 de juny el Dia Mundial de les Persones Refugiades, es per això, que cada juny intentem no deixar en el oblit el que estan patint els refugiats i refugiades, prenent consciència de que nosaltres tenim molt a dir i a fer.

En l'actualitat presenciem els nivells de desplaçament més alts mai registrats; una xifra sense precedent de 68,5 milions de persones a tot el món s'han vist obligades a fugir de les seves llars, entre elles hi ha gairebé 25,4 milions de persones refugiades, més de la meitat menors de 18 anys.

A més, s'estima que hi ha 10 milions d'apàtrides als qui se'ls ha negat una nacionalitat i accés a drets bàsics com a educació, salut, ocupació i llibertat de moviment.

Des del Departament de Solidaritat i Cooperació  juntament amb entitats, biblioteques i escoles un programa on tota la ciutadania pot conxèixer i sensibilitzar-se amb aqusta situació de crisi mundial. Les escoles de primària tènen més de 25 tallers programats amb la participació de més de 800 estudiants.

D'altra banda, us convidem a que participeu en aquest cicle visitant exposicions programades a les biblioteques de la ciutat durant el mes de juny, i a l'obra de teatre "Rastres Argelers"  basada en testimonis del camp de concentració de Rosselló, que tindrà lloc el pròxim diumenge 2 de juny a les 18h al Patronat.  Per gaudir d'aquesta obra gratuïtament podeu reservar les vostres entrades presencialment al Punt de Voluntariat i Solidaritat (CRAJ - carrer Mossèn Andreu 17) o per mail a puntvolisol@gmail.com


© Ajuntament de Cornellà de Llobregat | CIF: P0807200A | Plaça de l'Església, 1 | 08940 Cornellà de Llobregat | Tel.: 933 770 212 | informacio@aj-cornella.cat
40005887 visitas | Un/una usuario/a conectado/a | cargado en  seg.